Home » DX uitleg

DX uitleg

Gids voor 11m DX


Aan de slag met DX op de 11m Band

Dit is een kleine gids met een paar links in gegooid als een poging om zowel nieuwe als oude radio gebruikers te informeren over de mogelijkheden en middelen DXen (lange afstand contacten) op zowel legale FM UK / EU bands en SSB (11m).

Frequenties en modi

Juridische FM UK frequenties 2 banden van 40 kanalen
◦ 27/81 (UK / Muppets) - 27,60125 (CH 1) tot 27,99125 (CH 40)
◦ CEPT / EU / Mid Band - 26,965 (CH1) naar 27,405 (CH 40)

SSB operators gebruiken meestal de "illegale" frequenties die tussen deze 2 bands normaal gecentreerd rond de internationale roeping freq van 27,555 USB.

De normale modus wordt gebruikt voor DX in het Verenigd Koninkrijk is USB (bovenste zijband). De andere SSB-modus beschikbaar is LSB (Lower SideBand) dit wordt meestal niet gebruikt in het Verenigd Koninkrijk. Het wordt echter toegepast in de Verenigde Staten en AUSTRALIA bijvoorbeeld.

AM is ook een beschikbare modus van de transmissie, maar wordt enkel legaal gebruikt door een enkele EU-landen en doorgaans niet gebruikt (of rechtspersoon) in het Verenigd Koninkrijk, weer het wordt gebruikt in de VS, in tegenstelling tot FM (dat is illegaal!).

Algemeen bepaalde wijzen van overdracht worden gebruikt voor bepaalde frequenties of blokken van frequenties. FM voor de twee juridische banden en USB voor de freq tussen en onder de twee juridische blokken van 40 kanalen. Wat wij noemen 11 meter of Freeband wordt algemeen beschouwd als 26 MHz tot en met 28 MHz.

Radio

Er zijn een paar soorten van type CB radio's voor u beschikbaar.
◦ Standard wettelijke 40 of 80 kanalen 4W FM zendontvangers.
◦ Oudere stijl FM / AM / SSB transceivers met de mogelijkheid om meer frequenties normaal met iets boven de normale stroom te dekken uit ie 8w FM 12w SSB
◦ nieuwe stijl 10m radio (28 MHz 29,7 MHz) met AM / FM / SSB die gemakkelijk kan worden aangepast aan 25 MHz dekken 30MHz (meestal) en een aantal heeft een ingebouwde frequentieteller en vermogen soms tot 100W. 25 MHz - 30 MHz van cursus omvat de wettelijke EU en 27/81 frequenties alsmede 27,555 MHz etc.Hier rechts afgebeeld, een typische moderne dag 10/11m band radio, de Superstar 158-EDX. Het is gemodelleerd rondom de beroemde Cobra 148 stijl radio uit de jaren tachtig.

Afstand

Algemeen CB in de UK was bedoeld om op korte afstanden zenden FM alleen maar in werkelijkheid niet het geval. Met gunstige landschap 25 mijlen plus is geen probleem voor een juridische set-up. Echter, kunnen veel dingen van invloed afstand van een transmissie:
◦ Landschap
◦ Major waterlichamen
◦ Hoge locatie
◦ Skip / zonne-activiteit (cyclus 24)

De vlakkere het landschap tussen u en uw contactpersoon de minder je signaal wordt afgebroken, dus sterker verblijf in de ontvangende kant. Die leidt naar het feit dat water heeft vrijwel geen hindernis zo signalen over hem voorbijgaan gemakkelijk. Hoe hoger je bent (je raadt het al) de minder obstructie is, betekent dit ook u effectief kunt zien verder rond de planeet, herinner signalen reizen via lijn van het zicht en dan is er "SKIP" een fenomeen dat lange afstand communicatie mogelijk maakt. Dit wordt veroorzaakt wanneer zonne-magnetische straling afkomstig van zonnevlekken (magnetische stormen op de zon) laadt de ionosfeer van de aarde waardoor het fungeren als een spiegel voor radiosignalen.

Het is mogelijk om de signalen te stuiteren de geladen ionosfeer en uiteindelijk 100 mijl afstand, of maximaal 12.000 mijl afstand aan de andere kant van de wereld. De ionosfeer is tussen 30-250 mijl boven het aardoppervlak. Low power stations in theorie kan nog steeds DX, echter met alle krachtige zenders worden ze soms overstemd door de hogere aangedreven stations. Sommige ernstige DX-stations draaien honderden watt en de oneven paar hebben meer dan 1000w of meer om mee te spelen.

Zonnevlekken die overslaan veroorzaken zijn op een 11 jarige cyclus (momenteel cyclus 24), daarom band voorwaarden gaan op een 11 jarige cyclus. Bij 2007 zijn we net voorbij het laagste activiteit deel van de cyclus. De cyclus zal piek in 2012. "Overslaan" is niet altijd gebeurt. Sommige dagen is het heel sterk en je kunt praten over de hele wereld. Andere dagen is er geen overslaan en je kunt alleen maar praten zichtlijn. Het is geheel afhankelijk zonnevlek intensiteit op het oppervlak van de zon. Zoals we in de buurt van de piek in 2012, zullen we zien gestegen voorwaarden duren voor langere periodes. Het beste wat je kunt doen is de radio aanzet en luister voor de voorwaarden voor jezelf.

Voortplanting (Skip)

Er zijn websites die map / log en voorspelling ruimteweer en zonneactiviteit. Als je eenmaal begrijpt deze ze kunnen zeer nuttig zijn als gidsen en ter referentie. Dit zijn een aantal handige sites voor voortplanting, evenals een site om u te helpen begrijpen wat het allemaal betekent:
◦ http://dx.qsl.net/propagation/propagation.html
◦ http://www.n3kl.org/sun/noaa.html
◦ http://sec.noaa.gov/today.html
◦ http://www.dxlc.com/solar/
◦ http://www.ae4rv.com/tn/propflash.htm

Callsign

Zoals je bent nu bewust bij het gebruik van USB / DX is het gebruikelijk om te werken met een roepnaam in tegenstelling tot uw handgreep of voornaam, dwz 108 Tango Mike 742 (108-TM-742)

Uw roepnaam bestaat uit 3 delen:

1 = 108
2 = Tango Mike
3 = 742

Het 1e deel is de divisie nummer - dit is de prefix toegewezen aan uw specifieke land of divisie. Er zijn momenteel 344 divisie nummers in het bestaan. (U vindt een volledige lijst van Division nummers op deze site hier).

Het 2de deel is er om uw groep of persoonlijke initialen identificeren. "Tango Mike" is vrij voor zichzelf hoop ik.

Het 3de deel is dat uw telefoonnummer, dit is de gekozen of toegewezen door uw club of op lotnummer
jezelf om je te identificeren van andere groepsleden.

CQ Call

De CQ oproep is zo ontworpen dat de stations die je tijd om je af te stemmen en hebben de hoogste kans op het krijgen van uw roepnaam (land / groep / station).
CQ betekent "op zoek naar u" of "op zoek naar", DX betekent "lange afstand".
73's & 51's zijn nummers zei normaliter aan het begin en einde van een QSO,

51s = Groeten
73s = Met vriendelijke groet.

Uw gemiddelde CQ oproep kunnen zijn iets als: (voorbeeld)

"Calling CQ, CQ, CQ DX .... CQ DX .... Dit is 108 Tango Mike 742 bellen, 108 Tango Mike 742 CQ CQ DX. Gelieve QSY naar 27,535 (TM groep freq) voor mogelijk contact "

Zodra u bent verhuisd naar uw verklaarde QSY freq, in dit geval 27,535. Je moet om iedereen te laten weten dat je er bent en klaar om contact, opnieuw een kort gesprek met uw roepnaam te maken is het beste.

Iets als:
"Dit is 108 Tango Mike 742 ... 108 Tango Mike 742, roept CQ DX voor mogelijke contact en paraat, QRZ? '

(QRZ = kunt u reageren met je roepnaam)

Bij het maken of op zoek naar een lange afstand contact op FM kan je je roepnaam te gebruiken, maar het kan soms makkelijker zijn om een ​​handvat / exploitant naam te gebruiken. Met veel lopende gesprekken over FM de exploitanten zijn niet op de hoogte van DX en zijn enigszins verschillende manieren. (Dit doesnâ € ™ t bedoel niet te gebruiken wel).

De meeste exploitanten op en rond 27,555 MHz zijn er voornamelijk voor DX contacten dus het is best om een ​​roepnaam te gebruiken. Nadat contact is gelegd op het bellende freq PLEASE verandering freq (QSY) naar een ander kanaal om uw gesprek voort te zetten. Nadat u een goed gesprek hebben gehad, geruild bedrijfsomstandigheden (gesproken over het soort tuig / apparatuur die u gebruikt, enz.) kan het ontstaan ​​van een QSL kaart naar elkaar sturen naar uw contactpersoon te bevestigen. Dit wordt gewoonlijk gedaan met het gebruik van een postbus om een ​​veilige omgeving te handhaven. Het is veel beter uw huis gegevens niet te verzenden als u werkt met Freeband.

QSL betekent om te wisselen schriftelijke bevestiging van uw contactpersoon, meestal met behulp van een postkaart formaat kaart met uw gegevens en de radio verslag etc op. De term QSL is een van de vele Q-codes. Er zijn slechts een paar Q-codes regelmatig gebruikt en zijn de moeite waard leren voor DX gebruik. Een goede lijst is te vinden op deze site hier.

De meeste clubs bieden groeps-en / of individuele QSL-kaarten en een gedeelde postbus met omleiding naar uw huisadres voor een minimale vergoeding. QSL kaarten en Postbus zijn beide beschikbaar voor u als Tango Mike lid. Ook E QSL is online als een alternatief dat Tango Mike zal zijn om in de toekomst beschikbaar zijn.

Zodra het uitwisselen van QSL-kaarten zorgen ervoor dat u de envelop hebt aangepakt in het juiste formaat voor het land van bestemming, bijvoorbeeld sommige landen gebruik maken van een ZIP-code, zoals de Verenigde Staten. Dit is vergelijkbaar met onze Britse postcode maar bestaat uit zuiver getallen, geen letters. Details voor de aanpak van e-mail correct kan meestal worden gevonden door het doen van een snelle zoektocht op Google naar de landen van bestemming postkantoor. Als een kaart sturen naar een zeldzame land dan worden zich discreet in de etikettering van uw QSL-pakket. Sommige landen kunnen kaarten voor illegale radio-gebruik in beslag dus het is best niet om de roepnaam op de verpakking in die omstandigheden maar in de meeste bestemmingen is het prima te doen.

Het bijhouden van een Inloggen

Het is meestal erg handig om een ​​georganiseerde dagboek van je contacten te houden. Inclusief: wanneer, wat wat tijd, QSL ontvangen / verzonden, hun locatie en werkomstandigheden enz. Veel makkelijker om terug te kijken op een log boek dan snel notities in een pad freq, wat de modus. U kunt de aankoop een goede log boeken voor radio amateurs die kunnen worden gebruikt voor het 11m contacten of als alternatief gratis QSL logbestand software is beschikbaar op het internet.

Universal Time (UTC)

Tenzij communicatie zijn altijd met een andere zender binnen dezelfde tijdzone als je, wordt het beschouwd als handiger om te werken in Universal (UT) of Zulu (Z) tijd omdat in veel gevallen de zender en ontvanger zijn actief in verschillende lokale tijdzones. Universele tijd is gelijk aan de Greenwich Mean Time (GMT).

Links

Een paar andere links voor een ander perspectief en meer diepgaande blik op 11m en DX.

Zeer nuttig afstand finder:
http://www.jstott.me.uk/gmapsgeotools/distancefinder.php

Een goede Amerikaanse gids voor 11m:
http://www.geocities.com/de2at462/rm11dx

Wikipedia op skip:
http://en.wikipedia.org/wiki/Skip_% 28radio% 29

Vermeldenswaard is dat er iets ANDERE DAN DE JURIDISCHE 4 Watt 40/80ch FM-ontvangers ILLEGAAL te opereren in de UK.

Dit is een richtlijn bericht. Er zijn geen regels voor Freeband en deze is bedoeld om te helpen, niets meer. (Sommige groepen kunnen hun eigen regels, die doorgaans worden uitgelegd bij de aanvaarding van het lidmaatschap hebben).

Callum, 26-TM-742

Rating: 1.4 ster
5 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb